Don't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect.

vrijdag 17 april 2015

Enigst Kind

Ik ben enigst kind, ik heb geen broertjes of zusjes. Vandaag ga ik jullie vertellen over wat ik daarvan vind en hoe ik ermee omga. Ook zal ik voor- en nadelen opnoemen.


 



Wat ik ervan vind

Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg, en ik zie het ook niet als een soort beperking. Ik weet eigenlijk niet beter, haha! Als ik vertel dat ik enigst kind ben, vragen mensen vaak: 'Vind je dat niet erg?'. Maar dat vind ik dus helemaal niet! Ik vind het vaak wel fijn als ik een drukke dag heb gehad. Ik denk dat ik dan erg moe zou worden als ik dan ook nog een druk broertje zou hebben.



Voor- en nadelen


Vaak zeggen mensen dat als je enigst kind bent, je veel meer aandacht van je ouders krijgt dan dat als je een broer of zus hebt. Dat ligt natuurlijk aan je ouders, en dat verschilt per dag. Maar toch heb ik niet het idee dat dat zo is. Ik merk dat als ik bijvoorbeeld bij een vriendin logeer, haar ouders hun kinderen net zo veel aandacht geven als dat ik krijg. 


Maar natuurlijk heeft het ook zo zijn voor- en nadelen.

+ Je hoeft namelijk niets te delen met je broer(tje) of zus(je). Geen geruzie over welke kamer of wie het laatste koekje mag. Ook de achterbank van de auto heb je voor jezelf. En de tv is niet vaak bezet!

+ Je bent vaak gewend om even alleen te zijn. Je zult niet meteen aandacht zoeken als dat niet aan je gegeven wordt. 

+ Als je een feestje geeft of als er vriend(inn)en van je langskomen heb je geen broer of zus die zich ermee bemoeit.

- Als ik met mijn ouders op vakantie ben, mis ik wel een broer of zus. Dat vind ik wel het grootste nadeel. Je hebt dan toch wat minder gezelschap. 

- Ook als je ergens mee zit kan je daar niet mee naar je broer of zus, je zult het altijd aan je ouders moeten vragen.



Leuk weetje: 20% van alle kinderen is enigst kind. Dat is dus 1/5 deel van alle kinderen. 

Conclusie

Het is helemaal niet erg om geen broers en zussen te hebben. Je bent het je hele leven en weet toch niet beter. Maar natuurlijk mis je het soms wel op vakantie.


Ik hoop dat jullie het interessant vonden! 

Liefs,

Anne

_____________________________________________